Gewoon doen

Dat niet elke ingreep voorafgegaan moet worden door maanden van strategisch overleg, bewijst deze case van Chocoladehuis BOON. De Hasseltse grootmeesters leveren al jaren producten van topkwaliteit, slagen erin om ver weg van de rode cijfers te blijven en hebben aan aandacht geen gebrek. Toch misten ze een sparringpartner om hun sterk merk naar het volgende niveau te tillen.

Slechts één week voor Moederdag, hoogdag in de wereld van het cacaoproduct, klopten ze bij ons aan. Hun vraag: hoe benutten we de opportuniteiten van dit piekmoment optimaal? Binnen zo’n kort tijdsbestek een efficiënte én haalbare actie op poten zetten, is geen sinecure. Toch sloegen we er met vereende krachten in om het volledige assortiment van de winkel uit te verkopen.

Concrete meerwaarde

Als geïnteresseerde lezer wil je uiteraard weten hoe. Daarvoor moeten we eerst een zijsprongetje naar de grondslag van Karabijn plegen. Want vergis je niet: wij zijn geen communicatie- of marketingbureau. Wij dringen door tot de kern van jouw onderneming, en gaan vervolgens vanuit een wederzijdse relatie van vertrouwen op zoek naar manieren om concrete meerwaarde te creëren. Met een minimum aan blabla, maar doelgerichte boemboem – om de illustere quote van Mieke Vogels even in bruikleen te nemen.

Terug naar Moederdag 2019. Een optelsom van een gedeelde visie over lokaal ondernemerschap en een onwrikbaar geloof in de kwaliteit van het product leverde een unieke campagne op. Eentje waarmee we het straatbeeld introkken en mensen op een proactieve manier lieten kennismaken met de zinnenprikkelende verrukkingen die Chocoladehuis BOON te bieden heeft.

Verbinding

Gepakt en gezakt met chocolade bloemen trokken we de winkelstraten van Hasselt in, om moeders te verrassen. In tandem met een krachtige campagne op sociale media zorgde het initiatief niet alleen voor verbinding met de buurt, maar ook voor een stormloop in de winkel.

De kracht van Karabijn, gedistilleerd tot de essentie: bedenken, concretiseren en vervolgens gewoon doen.