Cadans

Onze hulp inschakelen is niet louter een voorrecht van worstelende ondernemingen. Elk bedrijf heeft baat bij een blik van buitenaf. Een duwtje in de rug helpt niet enkel om terug aan te sluiten bij het peloton, maar ook om voorop te blijven. Fietsenexpert Consentec in Pelt is daar een uitstekend voorbeeld van.

Anno 2020 is een speciaalzaak in elektrische fietsen en -motors een evidentie. Maar toen zaakvoerder Dennis De Locht in 2013 de deuren opende, was dat zeker niet het geval. Het is geen geheim dat de verkoop van elektrische fietsen sindsdien een hoge vlucht nam. Een fenomeen waar zelfs geen coronacrisis tegenop kan. Integendeel: de Vlaming stampte massaal op de pedalen tijdens de lockdown, met een regelrechte piek in verkoop als gevolg.

Doortastend communicatiebeleid

Een trend waarop we inspeelden door een onlineconcept ‘Tourke thuis’ uit te werken, waarbij Dennis als het ware in zijn woonkamer rondfietste. Potentiële klanten ontdekten op die manier de troeven van zijn materiaal, waarna Dennis tot hun voordeur peddelde voor een testrit. Een kleine ingreep met maximaal rendement.

Via een wedstrijd voor lokale ondernemers won Dennis destijds één jaar gratis huur voor zijn pand, het eerder besproken duwtje waarmee hij een voorsprong kreeg op het peloton. Inmiddels kocht hij niet alleen het pand in kwestie, maar ook het gebouw ernaast. Met als basis een ijzersterk product, geruggesteund door een doortastend communicatiebeleid, zowel on- als offline.

Volkomen vertrouwen

Een project waar we met plezier onze schouders mee onderzetten. We sleutelden mee aan het concept, smeerden de communicatieketting en peddelden samen gezwind de col op. Het belang van de juiste cadans is daarbij niet te onderschatten. Veel bedrijven demarreren hevig, maar vallen snel stil. Het is echter belangrijk om het juiste ritme te vinden en voortdurend in beeld te blijven bij de klant.

Dat allemaal in een relatie van volkomen vertrouwen. Het is belangrijk dat zaakvoerders de controle durven loslaten en niet alles willen micromanagen. Iets posten op sociale media? Een goed idee? Niet wachten, gewoon doen. Enkel op die manier krijgen wij de ruimte om uiterst efficiënt te werk te gaan. Met durfal Dennis van Consentec vonden we daarin de ideale partner, die daarvoor recent beloond werd met de prijs van Tweewielerwinkel van het Jaar.